CPL ROMANIAProcedura de schimbare a furnizorului

Procedura de schimbare a furnizorului

Procedura de schimbare a furnizorului se face fara costuri conform etapelor de mai jos. Conform Legii energiei electrice si a gazelor natural nr.123/2012, clientii finali de gaze naturale au dreptul sa isi schimbe furnizorul in mod gratuit, in termen de 3 saptamani de la data solicitarii. Daca si-au exercitat dreptul de eligibilitate, clientii finali nu mai au dreptul sa revina la furnizarea reglementata.

Etapele procesului de schimbare a furnizorului de către clientii finali de gaze naturale sunt următoarele:

  • Alegerea furnizorului nou de gaze naturale
  • Încheierea contractului de furnizare cu furnizorul nou şi rezilierea contractului de furnizare cu furnizorul actual.

Clientul final de gaze naturale are posibilitatea să încheie contractul de furnizare negociată cu furnizorul nou în următoarele variante:

  • cu servicii incluse, prin includerea în preţul final, pe lângă preţul de furnizare negociată a gazelor naturale, a tarifelor reglementate aferente serviciilor prestate, respectiv, după caz, a tarifului de transport, de distribuţie – pentru consumatorii conectaţi în sistemul de distribuţie şi de înmagazinare subterană a gazelor naturale;
  • fără servicii incluse, numai pentru cantitatea de gaze naturale contractată la preţul de furnizare negociată. În acest caz, preţul care este negociat între consumatorul noncasnic şi furnizorul nou este exclusiv preţul de furnizare a gazelor naturale.

Lista furnizorilor licentiati se poate vizualiza pe site-ul www.anre.ro

COMUNICAT ANRE 05.03.2015

QR Code Business Card